İlahi sistemin ihtişamına varmayan bir tefekkür, tefekkür değildir.

Hikmeti,  manası, sırrı Allah’tan gelene, mucize denir. Bu; insana, peygamberlere ait değildir. El Mümin, imanın manası Allah’a aittir. Allah düzeni, sistemi üzerinde şahittir.

Bütün varlığı kesret ve vahdet içinde eksiksiz görmek; Ahed görüşüdür. Buna tek bir ad koyacaksak Allah deriz. Destur; ‘’Cellecelali Hu’’ dandır. Allah’ı ve yarattığını sevmeyen, iman etmiş değildir.

Teshib; Allah adına hareket etmek. Takdis; Allah her türlü şerden kötülükten münezzehtir. Mutluluğun ve selametin kaynağı ‘’Es selam’’ dır. Yarabbi beni selamette tut!

Yalan söyleyen zor durumdadır. Korkuda ve huzursuzdur. Her an anlaşılacak, yalanı ortaya çıkacak diye korkmaktadır. Çünkü saygıyı, inanmayı, itimadı kaybedene, itibar edilmez. Halbuki o yalan söyledi ki, itibar kazansın.

Her şeyini kaybet Allah’ını kaybetme!

Mirasımı yiyorlar, ama noktayı nazarımda değiller, güçleri yetmez, benim kadar çalışkan değiller.

Cemalin celaline, bak,

Sen Hak dersin, Allah hak

El Hak temiz, Salih Allah

Mutlu saf ol, Allah’a bak!

30.07.2017

Kayıtsız şartsız sen hakimsin, otoritesin, El Müheymin’ sin Allah!

Mahluktan Halik’ e, Halik’ ten mahluka bak! Yani eserden müessise, Müessis’ ten esere bak. Hayranı mest ol! Eserin özü sensin, eşi, benzeri olmayan tek Allah. Sen Adem ve Havva’sın, tek değil.

Eşler; erkeğin eşi ve kadının eşi;  karı kocanın beraber oluşları değildir, öyle sanılır.

El Mütekebbir; büyüklük, azamet Allah’a aittir. Mütekebbir Allah’a yakışır. Kibir ise insanın kendisine söylediği en büyük yalandır, böbürlenmedir. cehalettir. Duygusal tip, El musavvir; insanın kalbine suret yansıtır. El musavvir; yarattığı şeylere şekil veren zattır.

Allah çok yakındır. Uzak zannedenler, araya araç gereç koydular.

Hadis, söz; sünnet, davranış: Kendine bile ne yapılacağını bilmeyen bir insan, başkalarına ne olacağını, ne yapılacağını bilmez, onu Allah bilir. Hadisler Kur’ an a dayanıyorsa Hz. Muhammet’ e aittir. Hz. Muhammet putları kırdırmıştır. Resimleri de mukaddes kılıp ona ibadet etmeyi yasaklamıştır.

Kabirler ibret alınmak için ziyaret edilmeli. Oradan talimat almak için değil. Kendinden zamandan barışık olmak ehli Kemalindir. Varlık ilahi bir tasarımdır. Eşsiz, benzersiz tasarım Allah’a aittir.

       

        Geceler renksiz,

Geceler zevksiz,

Geceler ayaz,

Geceler niyaz

 

Geceler mevta,

Geceler Hayy da

Geceler rüya

Geceler hülya

 

Sabah uyandı,

Horozlar öttü,

Uyku gafletti

Adem uyandı

 

Geceler nifak,

Geceler aylak,

Geceler uzak,

Geceler şafak

 

Mutlu uyumaz

Gece de durmaz

Asla yorulmaz

Deme bi namaz

 

01.08.2017